Uslovi i odredbe najma
1. Minimalni troška najma: Minimalni najam je jedan dan. Vozilo se treba vratiti maksimalno 59 minuta kasnije od vremena iznajmljivanja vozila.
2. Vozačka dozvola:
a. Za kategorije
* EDMR, EXMR, EDAR- minimum 21 godina.
* CDMR, CDAR, IDMR, FVMR, IDAR, IFMR, XDMR, SFMR, IVMR, LDMR - minimum 23 godine.
b. Maksimalna dob vozača je 75 godina za sve kategorije.
c. Valdina internacionalna ili europska vozačka, vozacko iskustvo najmanje 24 mjeseca, odnosno posjedovanje vozacke dozvole najmanje 24 mjeseca, lična karta ili pasoš.

Osiguranje, dodatna oprema i usluge uključeneu cijenu

3. Neograničena kilometraža
4. Osiguranje treće strane (propisano zakonom), besplatno. Pokrivenost: a) treće strane tjelesne ozljede do 500. 000 €, b) oštećenja imovine 175. 000 € - osim naših vazila.
5. CDW osiguranje pokriva odgovornost za vozilo i požar određeni iznos-učešće u šteti. Za kategorije automobila EDMR, EXMR, 500 € za EDAR, IDMR, CDMR, CDAR 700 €, a za FVMR, IDAR, IFMR, XDMR, SFMR, IVMR, LDMR 900 €. CDW ne pruža nikakvu pokrivenost u vezi šteta izazvanih na donjem dijelu vozila, unutrašnjosti, šoferšajbi , ogledala i gume. Osnovni uvjet je da šteta nije nastala zbog kršenja zakonskih regulativa. U slučaju prometne nezgode i štete policijski izvještaj je obavezan. Bez policijskog izvještaja klijent preuzima punu odgovornost.
6. Krađa (TW). Osigurava unajmljeno vozilo od krađe. Zaštita od krađe ne vrijedi u slučajevima kada klijent nema dokumente ili ključeve od vozila koje je unajmio, i u slučajevima bez policijskog izvještaja. Policijski izvještaj je obavezan.
7. Gorivo: Preuzima se pun rezervora- vraća se pun. Sva vozila se isporučuju s punim spremnikom i mora se vratiti u istom stanju. U slučajevima kada se vozilo vrati s manje od punog spremnika razlika će se naplatiti prema službenoj stopi od CCR-a. Naknade za tank usluge se također primjenjuju, 10 € + PDV.
8. 24/7 Pomoć na cesti
9. ZAMJENA VOZILA u roku od 24h UNUTAR BIH
10. PDV, aerodromska taksa, lokalne takse : Uključene su u cijenu najma ali ne i u cijena dodatne opreme i usluga.
11. SCDW : Minimizira odgovornnost za vozilo u slučaju krađe i požara na EDMR, EXMR, 250 € za EDAR, IDMR, CDMR, CDAR 350 €, a za FVMR, IDAR, IFMR, XDMR, SFMR, IVMR, LDMR 450 €. Dnevna doplata: Za kategorije automobila EDMR, EXMR, 10 eura za EDAR, IDMR, CDMR, CDAR 10 €, a za FVMR, IDAR, IFMR, XDMR, SFMR, IVMR, LDMR 15 €. Osnovni uvjet je da šteta nije nastala zbog kršenja zakonskih regulativa.. U slučaju prometne nezgode i štete policijski izvještaj je obavezan. Bez policijskog izvještaja klijent preuzima punu odgovornost.
12. Full osiguranje od krađe: Ne postoji full osiguranje u slučajevima krađe. Osiguranje od krađe ograničava klijentovu finansijsku odgovornost za iznos naveden na Ugovoru o najmu. Osiguranje ne vrijedi ako je vozilo ukradeno sa dokumentima i ključevima. U tom slučaju će klijent snositi punu odgovornost.
13. Osiguranje od nezgode: Pokriva vozača vozila do iznosa od 4000 eura u slučaju invalidnosti ili 2000 eura u slučaju smrti. Dnevna naknada: 2 Euro za sve grupe vozila.
14. Vraćanje i preuzimanje vozila van radnog vremena 20€.

Navedene cijene ne uključuju PDV.

15. Dostava i preuzimanje vozila: vozila koja se ne preuzimaju na lokacijama Enterprise-Rent-A-Car poslovnica (DEL COL)
- 20 € u krugu od 9km od naše poslovnice
- 20 € plus 0,50 € po kilometru, za bilo koji dodatni km preko 9 km

Dodatne usluge:

16. Dječija sjedalica: 6,00 € po danu (max 60€ per rental)
17. Dodatni vozač : 5, 00 € po danu za sve grupe vozila
18. Lanci : 1,00€ po danu ( max 10,00 € per rental )
19. Smanjenje dobne granice : Kad je vozač mlađi od 23 godina (i preko 21 godina) i ima valjanu vozačku dozvolu najmanje dvije godine, možete unajmiti automobil vozila iz veće kategorije CDMR, CDAR, IDMR, IDAR uz nadoplatu od 15 eura po danu .
20. GPS uređaj : 6,00€ po danu ( max 50,00€ per rental )
21. Krovna kutija : 50,00€ž
22. Zeleni karton: Zelena karta je uključena u cijenu najma za klijente koji rezervišu vozilo direktno u našim poslovnicama. Možete putovati u sve zapadno evropske zemlje. Izuzeci su: Albanija i Kosovo. Klijenti koji rezervišu vozilo putem rent-a-car agencija/brokera plaćaju dodatni iznos za zeleni karton i prelazak granice (50 € + PDV ). Prelazak granice nije dozvoljen u slučaju da niste obavijestili City Car Rental agenta i našu najbližu poslovnicu. U slučaju štete na iznajmljenom vozilu koja se dogodila izvan granica naše zemlje , a nije zatraženo dopuštenje za prelazak granice od CCR-og agenta, klijent se može teretiti za puni iznos nastale štete na iznajmljenokm vozilu (važi samo za klijente koji izvrše rezervaciju putem internetskih stranica). Usluga Road Assistance nije dostupna van granica BiH.

Navedene cijene ne uključuju PDV.

Depoziti, servis vozila , komisija , tvrdnje, ostale troškovi, porezi, naknade

23. Sigurnosni depozit: Za svaki najam kreditna kartica (Visa, Mastercard, AMEX etc) je mandatorna. Polog za kategorije automobila EDMR, EXMR,iznosi 500 € za EDAR, IDMR, CDMR, CDAR iznosi 700 €, a za FVMR, IDAR, IFMR, XDMR, SFMR, IVMR, LDMR iznosi 1.000 €. Gotovinski depozit nije prihvatljiv! Debitna kartica ne može se koristiti kao sigurnosni depozit , ali se može koristiti za plaćanje najma.
24. Administracijska provizija u slučajevima nezgode : Administrativne takse se naplaćuju za obradu podataka u slučajevima saobraćajnih nesreća i oštecenja, 25,00€.
25. Prometne i druge kazne su odgovornost klijenta. U slucaju da u CCR primi kaznu za parkiranje nakon sto se zavrsio Vas najam, naplata ce se izvrsiti sa Vase kreditne kartice u iznosu kazne + PDV. Dodatno ce se uracunati administrativna usluga obrade podataka u iznosu od 10€ + PDV.

Navedene cijene ne uključuju PDV.

26. Žalbe : Sve žalbe se prijavljuju CCR, najkasnije 15 dana nakon završetka najma. Puni pisani opis problema je potreban.
27. Obaveze korisnika : Vozilo treba koristiti samo osoba ovlaštena ugovorom o najmu od strane City Car Rentala . Vozilo je zabranjeno koristiti u svrhu kršenja saobraćajnih zakona , u svrhe suprotnim bosanskim zakonima, za vuču drugih vozila, prijevoz teških tereta ili prtljage, prijevoz zapaljivih tvari ili smrdljivih predmeta. Vozač ne smije upravljati vozilom pod utjecajem alkohola ili drugih opijata. Za vozila vraćena u lošem stanju, prljave unutrašnjosti izvršit će se dodatna naplata za pranje vozila u iznosu od minimalno 50€ + VAT!
28. VRSTE VOZILA: City Car Rental Vam može garantovati kategoriju vozila ali ne i model vozila.

Detaljni ugovor možete pregledati klikom na: Ugovor o najmu vozila
REZERVIŠITE
Lokacija preuzimanja
Lokacija vraćanja
Period
Preuzimanje:
Vraćanje:
Broj ili kod za popust
Traži